De sarbatori cand familia se reuneste, romanul pune pe masa bucate traditionale.
Doar ca, an de an, gatim tot mai putin ca pe vremuri si mancam tot mai mult preparate de-a gata, procesate intr-o fabrica si cumparate dintr-un magazin.
Farmecul nostalgic al retetelor de altadata se mai regaseste astazi doar pe etichetele ce infatiseaza personaje purtand frumosul nostru port popular.
Dar cand mama gateste in bucatarie, copiii (mici sau mari) se invart prin preajma, atrasi de mirosurile imbietoare.
Peste ani, asezati la casa lor, isi vor aminti cum era acasa .
Gastronomia unui popor face parte din cultura lui nationala.
Se pierd obiceiurile, ne pierdem radacinile.
Deja ne-am pierdut colindatorii, ii mai vedem doar la televizor si prin satele razlete.
Iar bradul il putem lua gata impodobit; miroase a plastic si incape pe-o masuta.
E mai simplu asa.
Dar e si mai trist.
Sa reinviem, asadar traditiile.
Sa reinvatam colindele.
Sa gatim romaneste.
Intr-un cuvant, sa ne bucuram de viata!.
55.25 Lei
Vreau să citescSuzanne O’Sullivan
24.50 Lei
Moïra Mikolajczak
14.00 Lei
Claudia Guderian
74.50 Lei
New York Times Magazine
14.00 Lei
Robert Quackenbush
10.00 Lei
Coord. Gabriela Hum
14.00 Lei